Anna Miotk i Luiza Jurgiel-Żyła Laureatkami Nagrody „LWY PR”

Polskie Stowarzyszenie Public Relations ponownie przyznało „Lwy PR” – Nagrody Polskiego Public Relations. Tym razem za całokształt dorobku zawodowego oraz całokształt działań na rzecz branży statuetkę otrzymały odpowiednio: Anna Miotk oraz Luiza Jurgiel-Żyła. Uroczystość odbyła się w ramach wydarzenia „PSPR Days” w Kinie Atlantic w Warszawie.

Lwy PR to laury, który podkreślają postawy i dokonania, będące wzorem dla całego środowiska - wizję, odwagę i konsekwencję, wysoką fachowość lub nowatorstwo, poszanowanie wartości etycznych oraz zaangażowanie w rozwój teorii, praktyki i branży public relations w Polsce. Nagroda ma na celu uhonorować dorobek Laureata lub jego nadzwyczajne osiągnięcie w mijającym roku.

„W branży PR działa od 2001 roku, specjalizując się w prowadzeniu działań komunikacyjnych dla branży nowych technologii i w pomiarze efektów działań PR. Jest autorką pierwszej na polskim rynku pozycji, która w sposób przekrojowy i przystępny prezentuje najważniejsze zagadnienia związane z prowadzeniem badań w public relations. To dzięki Szanownej Laureatce, mierzenie efektów w public relations przestało być „Świętym Graalem”, a staje się naszą codziennością, co jest niezwykle ważne dla naszej branży” – usłyszeliśmy o Annie Miotk w laudacji Marii Buszman, tegorocznej przewodniczącej Kapituły Nagrody.

- Dziękuję Kapitule za przyznanie mi Lwa PR. Czuję się równocześnie wzruszona i zaszczycona. Cieszę się, że dołączam do znamienitego grona Lwów — ekspertek i ekspertów zasłużonych dla branży public relations w Polsce. Ta nagroda jest dla mnie potwierdzeniem, że warto edukować na rzecz lepszego pomiaru efektów działań PR oraz że warto łączyć praktykę z teorią. I motywuje, aby dalej to robić – zapewniała Anna Miotk.

Z kolei uzasadnienie wyboru Luizy Jurgiel-Żyły przedstawił w imieniu Kapituły Dariusz Tworzydło:

„Radość z wykonywanej pracy, entuzjazm i pozytywne podejście sprawiają, że jest oceniana jako pozytywnie uparta. Dziś, w tym wyjątkowym dniu, wyrażamy głębokie uznanie za jej wyjątkowy wkład w rozwój branży public relations w Polsce. Jej pasja, zaangażowanie i umiejętności stanowią owoc lat jej ciężkiej pracy i nieustającego dążenia do doskonałości. Jej ogromna praca na rzecz integracji i wzmocnienia aktywności branży nie mogła zostać niezauważona. Efektem tego jest „Lew PR”, na który to laur w pełni zasłużyła.”

To już kolejne wyróżnienie dla wspomnianej prezeski PSPR w latach 2019-2023, której za pracę na rzecz branży podziękowało też Stowarzyszenie Agencji Public Relations poprzez Nagrodę im. Andrzeja Stolarczyka.

- Działając społecznie nigdy nie liczyłam na laury. Moją motywacją jest zobowiązanie wobec "pierwszej fali" PR-owców, aby utrzymać wysoki poziom profesjonalizacji public relations w Polsce. Nagroda Lew PR 2023 jest według mnie symbolem docenienia wszystkich osób, które działają w organizacjach branżowych poświęcając prywatny czas i dużo energii. Ja odbieram swoją nagrodę codziennie - są nią niesamowici profesjonaliści, z którymi działam i przyjaźnię się w PSPR - wyjaśnia Luiza Jurgiel-Żyła, członkini honorowa PSPR, PR Manager w Newmark Polska.

-----------

Pełna treść laudacji dla Anny Miotk:

Pełna treść laudacji dla Luizy Jurgiel-Żyły:

Skład Kapituły Nagrody "Lwy PR" 2023:

Laureat "Łba PR" w 2020 r.

Dariusz Tworzydło

Rada Nadzorcza PSPR

Maria Buszman (przewodnicząca Kapituły), Anna Kiryjow-Radzka, Mateusz Witczyński, Michał Sobiło, Bartosz Milczarczyk

Zarząd PSPR